Dilara bebeğin ‘hayatına’ inadı

Dilara bebeğin ‘hayatına’ inadı
Gecekondularında çıkan yangında elleri ve yüzü ciddi biçimde yanan henüz 1 yaşındaki Dilara bebek, doktorların yoğun çabası ve yaşama inadıyla, geçirdiği 20 ağır operasyona rağmen hayatta kalmayı başardı.

Kocaeli’nin İzmit ilçesinde yaşadıkları gecekonduda 22 Kasım 2016’da çıkan yangında tutuşan perde üzerine düşünce, başı, yüzü ve eli yanan 1 yaşındaki Dilara bebek, Dr. Lütfi Kırdar Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yanık ve Yara Tedavi Merkezi’nde yaklaşık 4 aydır süren tedavi sonucu hayata tutundu. Arda adında 4 yaşında bir de oğlu olan servis şoförü baba Cem Tavcı (23), Dilara’nın tedavisiyle ilgili geçirdikleri zorlu süreci ve içinde bulundukları çaresiz durumu şöyle anlattı:

5 PARMAĞI KESİLDİ

“Eşim Altın Şencan, Gebze’de oturan annesi hasta olduğu için bir günlüğüne yanına gitmişti. Çocuklara da annem Kadriye Tavcı bakıyordu. Dilara’yı odadaki sobanın yanında bulunan çekyatın üzerine yatırıp yemek yapmak için mutfağa gitmiş. Sobadan sıçrayan bir kıvılcım perdeyi tutuşturmuş. Perdeden düşen yanan parçalar çekyatta kızım Dilara’nın başına, yüzüne ve eline gelmiş. Çok kötü durumdaydı. Kafası, yüzü, kolu ve vücudu yanık içindeydi. Sağ elinin 5 parmağını kestiler.”

20 OPERASYON GEÇİRDİ

“Burnu ve sağ göz kapağı da yanmıştı. Burnu neredeyse hiç yoktu. Yaklaşık 20 operasyon geçirdi ve yeni yeni düzeliyor.

Vücudundan alınan deri ile kafasındaki yanığı kapatmaya çalışıyorlar. Çok az bir şey kaldı neredeyse kapandı. Kızım 4 aydır burada steril bir ortamda ama yakında taburcu edecekler. Evde de hijyenik bir ortamda olması gerekiyor ama evimiz berbat durumda.”

‘YARDIM BEKLİYORUZ’

DİLARA bebeğin babası Cem Tavcı, kızının taburcu edildikten sonra evde de hijyenik bir ortamda olması gerektiğini belirterek, sözlerini şöyle tamamladı: “Allah kimseye böyle bir şey göstermesin. 4 aydır eşim burada, hastanede bekliyor. Onun da psikolojisi bozuldu. Oğlum da sürekli annesini soruyor. Ben bir an önce kızımın sağlığına kavuşmasını istiyorum. Tek dileğim bu. Şu an hastaneye gidip geldiğim için doğru dürüst çalışamıyorum da. Evimin camı, çerçevesi hatta elektriği yok. Kızımın enfeksiyon kapmaması için ilk önce evimi yaptırmak istiyorum. Daha sonra odasını hijyenik hale getirmemiz gerekiyor. Yardım bekliyoruz.”