Bozulmuş Ailelerin Ortak Özellikleri

Her aile mutlu ve huzurlu değildir. Bazı aile içi olumsuzluklar özelliklede çocukları çok etkiliyor. Eğer huzursuz bir aileniz olduğunu düşüyorsanız haberimizi okuyun bu konuda emin olun. Ama lütfen çocuklarınızı mutlu bir ailede yetiştirmeye özen gösterin

Aileler genelde zor zamanlar boyunca dayanabileceğiniz ve saldırıya uğramadığınız veya yargıladıklarını düşünmeden açık fikir ayrılığı yaşadığınız insanlar olarak bilinir. Günün sonunda, dayanabilecekleri onlar ve kalın ve ince her zaman birbirinizi seveceğinizi biliyorsunuz.

Burada, işlevsiz bir ailenin 8 ortak belirtisi var

1. Bağımlılık

Amerikan Bağımlılık Merkezlerine göre, ABD’li nüfusun yaklaşık% 45’i ailenin bir parçası alkolizm ya da alkolik davranışa maruz kalmıştır. Bu, 76 milyon insana ve bu kişilerin yaklaşık 26 milyonu çocuklara tercüme ediliyor. Bağımlılık uyuşturucu, alkol veya her ikisinin birleşimi olabilir. Bağımlılığı olan ebeveynler, ister finansal problemler, ister iletişim güçlüğü, ya da her aile üyesinin başkalarıyla yakın ve sağlıklı ilişkiler kurma yeteneğini etkileyen kötü bir güven ve bağ kurulması olsun, aile üzerinde olumsuz bir etkisi olabilir.

2. Mükemmeliyetçilik

Bu, özellikle de ,bir aile dışarıdaki resimde mükemmel görünüyor. Ancak kapalı kapılar ardında farklı bir hikaye var. Mükemmeliyetçilik çokça kabul görür ve ebeveynler çocuklarına başarısız olmak için gerçekçi olmayan beklentiler verirlerse, çocuklar asla kendini yeterince iyi hissedeceklerine inanarak kendi imajı ve benlik saygısı konularıyla büyür. Duygusal desteğe ihtiyaç duyduklarında çocuklar ebeveynlerine zorlanıyor olabilirler. Sonuç olarak, kendilerini kapatmayı ve insanlara güvenmeyi zorlaştırmayı öğrenebilirler. Ebeveynler çocuklarının performanslarına öncelik verdiklerinde, hatalara izin verilen ve beslenen neredeyse hiç odayı bırakmazlar.

3. İstismar

İstismar, işlevsiz bir ailenin ortak bir özelliği. Fiziksel, duygusal ve / veya cinsel olabilir. Kötü muamele, iki eş arasında, bir ebeveynden çocuğa veya iki kardeş çocuk arasında meydana gelebilir. İstismar, ailelerin istenmeyen davranışlarından dolayı üyelerini cezalandırmak için kullandıkları bir yöntemdir. Ayrıca, ihanete uğramış veya haksız yere düşmüş gibi hissettiklerinde, üyelerin kontrolden çıkmasının bir yolu.

4. Korku

Tahmin edilemezlik ve korku çoğu kez el ele gider. Bunlar, önceki aşamada bahsedilen sıklıkla kötüye kullanma yoluyla üretilen bir model olup, ebeveynlerin veya eşlerinin mali veya duygusal ve tepkisel davranışlarından da oluşabilir. Tipik olarak, istikrarsız bir hane halkından gelenler, ister finansal isterse duygusal olsunlar, benlik saygısı sorunlarından ötürü zayıf düşebilir ve ya süper sorumlu kişiler ya da tam tersi olarak büyüyebilir ve ebeveynlerinin toksik davranışlarını yansıtabilir. Korku ve öngörülemezlik, katı ve aşırı derecede dini yetiştirmelerden etkilenen özellikler veya bir aile üyelerin kendi inançlarını, isteklerini ve çıkarlarını oluşturmak için çeşitliliğe izin vermediği zaman geçerlidir.

5. Koşullu Sevgi
Koşulsuz sevgi, sağlıklı ailelerin gösterdiği şeydir. Ancak işlevsiz ailelerde, şartlı sevgi sıklıkla üyelerin manipülatif eğilimlerinden etkilenir. Bir ebeveyn ya da eş, aile üyelerine yalnızca bir şeyler istediklerinde sevgi verirse, ya güvensizlik ya da bencillik bir yerden gelebilir. Örneğin, bir anne, çocuğunu yetişkinliğe ulaştığında onunla ilgileneceklerini umarak yalnızca çocuğuna sevgi ve destek gösterebilir. Ancak bu çocuk, karamsar veya düşüncesiz bir genç olarak gördüğü haliyle büyüdüğünde, başlangıçtaki sevgisini ve desteğini kolaylıkla göstermeyebilir. Koşullu sevgi uygulandığında, aile üyelerinin kendilerini aldattığını veya aldattığını hissedebilir.

6.Sınırların eksikliği

Bir aile sağlıklı sınırlar kurmadığında, üyeler sanki gizlilikleri varmış gibi görünürler veya saygı görmüyorlar. Çocuklarını kupa ya da kendilerinin bir uzantısı olarak gören ebeveynler, narsistik davranışlarını anlatabilir; bu da genellikle çocukların kendi kimlikleri hakkında düzgün beslenmeyen veya teşvik edilmeyen şaşkınlık hissetmelerine neden olabilir. Sınır eksikliği, bir ebeveyn öfkeyi kontrol edip baskın hale getirmeye çalıştığında sıklıkla görülür. Çocukların, belirli şekillerde davranmak veya davranmaktan başka çaresi olmamış gibi hissettikleri zaman, ebeveynlerini rahatsız etmezler; genellikle yabancılaşmış ve kayıp hissi ile büyürler ve aşırı öz-kritik olabilirler.

7. Yakınlık Yoksunluğu
İşlevsiz aileler, bağımlılığı samimiyet olarak sıklıkla yanlış yapabilir. Anne-babalar sağlıklı ailelerde çocuklarına nasıl kendi kendine yeterli olduklarını öğretirler. Ancak bir ebeveyn çocuklarını serbest bırakmaktan korkarsa, büyür ve ayrılırlarsa, onsuz yaşayamayacağını söyleyebilirler. Aynı şey, eşlerine aşırı derecede bağlılık gösterebilecek bir eş için de geçerlidir. Aile üyeleri, birbirleriyle olmayı tercih etmeleri için önemlidir, çünkü istedikleri için değil de isterler. Sonuçta, sevgi özverili bir davranıştır ve asla baskı altında tutulmamalı ve zorlanmamalıdır.

8. Zayıf İletişim

Ailelerin çatışması genellikle zayıf iletişimden kaynaklanmaktadır. Üyeler, zorla veya var olmayan iletişimden dolayı kendilerini tam olarak ifade edemezlerse, duyulmamış, görünmez veya yanlış anlaşılmaya neden olabilirler. Genel olarak, işlevsiz aileler sağlıklı iletişim becerileri yeterince çalışmamaktadır. Sonuç olarak, üyeler anlamak için dinlemek istememek yerine daha hızlı tepki verebilirler. Sonuç olarak, aileyi birbirinden uzaklaştıracak şekilde parçalayan günlük stres ve zorluklar yaratan birçok argüman ortaya çıkıyor.

Catherine Huang, Psych