Annenin çözümü binlerce kişiye ilaç oldu!

Hasta bir bebeğe sahip olmak yeteri kadar zor değilmiş gibi, ateşli bir çocuğun ilacını almasının da kolay bir şey olmadığı bir gerçek.

İlaçların aşılmadık tadları nedeniyle çocuklara ilaç içirmek özel bir çaba gerektiriyor.

American Academy of Pediatrics tarafından yapılan bir ankette , çocuk doktorları hastalarının yaklaşık yüzde 25’inin ilaçlarını almadıklarını söylüyor.

Bu da çocukların iyileşme sürecini uzatıyor.

Her anne gibi ABD’de yaşayan Helena Lee de, çocuğuna ilaç içirmek için çaba sarf ediyordu. Ancak aklına gelen yöntem kendini ve tüm anneleri bu sıkıntıdan kurtarmaya yetti. Biberonun ucunu kesen, kesilmiş bölüme de ilaç şırıngasını yerleştiren Lee’nin bulduğu çözüm binlerce beğeni ve paylaşım aldı. Lee, fotoğrafları ”ziyan yok, gözyaşı yok” notuyla paylaştı.

Pekii Şurup İçmeyen Bebeklere Diğer Şurup İçirme Yöntemleri Nelerdir?

Bebeklerin vücudunda eksiklik bulunan vitamin ve minerallerin kazandırılması için doktor tarafından önerile şuruplar, çoğu bebek tadını sevmediği için anne ve babalar tarafından zor içiliyor. Peki, şurup içmeyen bir bebeğe, şurup içirmenin kolay yolları nelerdir?

Tadını sevmediği için bebeğinizin içmesi gereken şurubu içmiyor, ağzına aldıktan sonra geri çıkartıyorsa bazı hususlara dikkat ederek, bebeğinize şurubu içirebilirsiniz. İlk kez anne ve baba olmuş olanlar bu durum karşısında epey zorlanırlar. İşte bebeğe şurup içirmenin yöntemleri ve kolay yolları.

0-1 yaş arası bebeğinizi 45 derecelik açıyla tutun, elleri aşağıda ve başı destekli olsun. Plastik bir şırınga ya da damlayla ya da bir biberon memesi aracılığıyla ağzının yan tarafından, dilinin gerisine doğru ilacı damlatın. Yanak boşluğuna boşaltırsanız ilk fırsatta tükürür. İlacı bebeğin boğazına da boşaltmayın; çünkü boğulabilir. İlacın peşinden süt, meyve suyuya da su verin.

1-4 yaş arası ilacın acılığını şu yöntemlerle hafifletebilirsiniz. İlacı soğutun ya da vermeden önce çocuğunuza buz ya da buzlu yalamalıklardan verin. İlacın peşinden de sevdiği bir içeceği içirtin. Soğuk tat dokularını da bir süreliğine çalışmaz hale getireceğinden ilacın tadı öğürtmez..

Çocuğunuzun bu konuda fikirlerini dinlemeyi ihmal etmeyin. Gerekli iş birliğini bu şekilde elde edemezseniz son çare olarak zorla içirmek kalıyor. O zaman da eğer mümkünse bir yetişkin “ayı-kucağı” denilen tarzda çocuğu sağlamca tutun. Çocuğun kolları aşağıda ve başı 45 derecelik açıyla dururken, plastik şurup şırıngasıyla vermeyi deneyin.

Eğer yalnız başınaysanız çocuğu bir battaniyeye kundaklarcasına sarın (kolları aşağıda) ve başını 45 derecelik açıyla tutup verin. Çocuğu şurubu içtiği için övmeyi unutmayın. Ama gelecek sefere yine ilacını almazsa yine zora başvuracağınızı da söylemeyi unutmayın. Bir daha ki sefere ilacı vermeden kendi rızasıyla mı yoksa zorla mı içmek istediği seçeneğini verin. Kesinlikle “İlaç içmeme seçeneği” olmadığını bilsin.