1977 Yılında Bir Bebeğin Hayatını Kurtardı – 38 Yıl Sonra Facebook’taki Fotoğrafı Görünce Çok Şaşırdı

VEFA 

Amanda Scarpinati yıllar boyunca bir hemşirenin kendisini kucağında tuttuğu siyah beyaz fotoğrafla yaşadı.

Fotoğraf, 1977 yılında New York’taki bir hastanede Amanda ciddi bir kaza geçirdikten hemen sonra çekilmişti. Amanda 3 aylıkken koltuktan ısıtıcının üstüne düşmüştü ve vücudunda üçüncü dereceden yanıklar oluşmuştu. Fotoğrafta kendisinin başı sargılı ve hemşire onu rahatlatmaya çalışıyor.

Bundan yıllar sonra Amanda tedavisine devam etti. Arkadaşları görünümünden dolayı onunla dalga geçiyordu. Amanda’nın günü ne zaman kötü geçse bu siyah beyaz fotoğrafa bakarak kendisini avuturdu. Bir zamanlar birilerinin kendisine değer verdiğini görmek onu değerli hissettiriyordu.

Amanda bir gün koruyucu meleğini bulacağını hep inandı. 20 yıllık arayıştan sonra şansını bir de sosyal medyada denemeye karar verdi.

Ardından gerçekleşenlere siz de şaşıracaksınız.

Amanda Scarpinati, 1977 yılında henüz üç aylıkken üçüncü derece yanıkla New York’taki Albany Medical Center’a getirildi. Koltuktan ısıtıcının üstüne düşmüştü.

Hastanede onunla genç bir hemşire ilgilendi. Siyah beyaz fotoğrafta hemşire Amanda’yı kucağına almış ve gülümsüyor.

Acımasızca dalga geçildi

Amanda kazadan sağ salim kurtuldu. Maalesef yanıkları nedeniyle kendisiyle çocukluk yıllarında hep dalga geçildi.

Amanda, AP’ye “Vücudunda yanıklar olan bir çocuk olarak yaşamak kolay değildi. Dalga geçildim ve bana isimler takıldı. Böyle zamanlarda fotoğraflara bakıp beni kucağında tutan hemşireyle konuşurdum. Benim bu kadar yakından ilgilendiği görülen kişiyle konuşmak beni rahatlatırdı” dedi.

Amanda’nın en büyük hayali siyah beyaz fotoğrafta kendisini kucağında tutan hemşireyle bir gün tanışmaktı. 20 yıllık arayışın ardından kendisine dair en ufak bir iz bulamadı. Bir de sosyal medyayı kullanmaya karar verdi. Facebook’ta paylaştığı siyah beyaz fotoğrafın altına, “Adını bilmek ve o kişiyle tanışıp sohbet etmek istiyorum. Lütfen paylaşın. Belki de onu bulmama yardım edebilirsiniz” yazdı.

Hızla yayıldı

Gönderisi hızla yayıldı ve ertesi gün yıllardır beklediği o mesajı aldı. O yıllarda aynı hastanede çalışan Angela Leary, iş arkadaşı Susan Berger’i fotoğrafı görür görmez tanımıştı. O zamanlar Susan 21 yaşındaydı ve üniversiteyi yeni bitirmişti. Susan da minik kıza ait fotoğrafları saklamış.

Susan, “Onu hatırlıyorum. Çok sakin bir bebekti. Bebekler ameliyattan çıktıktan sonra ya derin derin uyurlar ya da ağlarlar. O ise çok sakindi. İnanılmazdı” dedi.38 yıl sonra ikili bir araya geldi.

Susan, “Böyle bir şey kaç hemşirenin başına gelir bilemiyorum. Bir hastanızın, hele ki bebek yaşlardaki bir hastanızın sizi hiç unutmaması inanılmaz bir olay. Amanda’yla ilgilendiğim için kendimi özel hissediyorum” dedi.

İkilinin hayat hikâyesini okuyup da etkilenmemek elde değil.

Zor zamanlarımızda yardımımıza koşup ellerinden gelenin en iyisini yapan hemşirelerimizi onurlandırmak için paylaşın.