Yaşlı Patronum Benimle Evlenmek İstiyor Ama Ben Onu Sevmiyorum

Patronum bana aşık oldu ve benimle evlenmek istediğini söyledi. Benden yaşça çok büyük ve ben onu sevmiyorum. Ama zengin olduğu için evlenmeli miyim, kararsız kaldım.Sevgili Güzin Abla, ben 26 yaşında, genç ve güzel bir kızım. Çevrem tarafından çok beğeniliyorum. Ancak ben aradığım insanı henüz bulamadım. Şu anda çalıştığım işyerinin patronu 45 yaşında bir işadamı.
Eşinden ayrılmış, 10 yaşında bir çocuğu var. İş çevresinde herkes tarafından çok sevilip sayılan, başarılı biri. Hiçbir maddi problemi yok…Geçtiğimiz günlerde bana karşı duygularını açtı.

Benimle evlenmek istediğini, bu konuda ciddi olduğunu söyledi. Onun iyi niyetli ve merhametli bir insan olduğunu da biliyorum. Ama henüz çok gencim. Ve ben onu sevmiyorum, hata yapıp hayatımı altüst etmek istemiyorum. Benden cevap bekliyor ama ben çok kararsızım. Sence maddi problemi olmayan bu adamla evlenip rahat ve zengin bir hayat mı kurmalıyım? Yoksa gerçek anlamda sevebileceğim biri karışıma çıkıncaya kadar beklemeli miyim?◊ Rumuz: İki arada

YANIT

Sevgili kızım, bu oldukça zor bir karar. Senin için de benim için de… Senden çok büyük bir adamla, en önemlisi de sevmediğin bir adamla, sırf onunla rahat edeceğini düşünerek evlenmen ne kadar doğru olur, bilemiyorum.

“Rahat etmek” senin için tabii ki maddi açıdan rahat etmek anlamına geliyor. Geleceği düşünürken, ailenin yaşadığı maddi sorunları yaşamak istemiyorsun. Bu çok doğal. Ayrıca böyle bir evlilikle statü atlamış olacağının da bilincindesin. Zengin ve başarılı bir adamla evlenerek belki de hiçbir zaman ulaşamayacağın bir çevreye de ulaşmış olacaksın. Ama bu senin için yeterli olacak mı?

Kendini bu çevrede gerçekten huzurlu hissedebilecek misin? Evlenip boşanmış bu adamın, ilk eşinden olan çocuğunun da sorun yaratmayacağını varsaysak bile, neredeyse baban yaşındaki bu adam senin mutlu olmana yetecek mi? Günün birinde genç bir erkeğe karşı, yüreğinin aç olduğu o vazgeçilmez sevgi rüzgarına kapılıp, bağlanmayacağından, böylece çok zor bir durumda kalmayacağından emin misin?

Belki bu adam zamanla sana sevgilerin en büyüğünü de aşılayabilir. Seni mutlu etmek için her şeyi yapabilir. Gerçekten de evliliğinin ilk yıllarında umduğundan çok daha fazla mutlu olabilirsin. Ancak daha sonraları, doğanın çağrısına uyup, genç bir adamın peşinden gitmeyeceğinden emin olabilecek misin?

“Aşkı Memnu” dizisini izlediysen, burada yaşananların hayatın bir parçası olduğunu da görüyorsundur…
Bu durumda sanırım benden beklediğin cevabı veremedim. Çünkü bu cevabı ancak sen verebilirsin… Beklentilerini ve yetinebileceklerini, gelecek için kurduğun hayalleri, evlilikte ve bir erkekte aradıklarını çok iyi tartmalısın benim güzel kızım… Kendisinden yaşça büyük bir eşle gerçek anlamda çok mutlu olabilen genç kadınlar da çok fazla.
Ama belirli bir yaşa geldiğinde büyük pişmanlıklara kapılıp, yasak bir aşkın girdabına kapılanlar da var. Sonuçta bu sorunun cevabı sende. Mutlu olmanı yürekten dilerim.