Şehidin son isteği yerine getirildi

Şehidin son isteği yerine getirildi

Diyarbakır Lice’deki “Şehit Jandarma Yüzbaşı Fuat Oğuzcan Müşterek Birlik Operasyonu”nda PKK’lılarla çıkan çatışmada şehit olan uzman çavuşlar Selçuk Özer, Mustafa Sarı ve Gökhan Bayram için 7’nci Kolordu Komutanlığı’nda uğurlama töreni düzenlendi. Törenin ardından şehitler memleketlerine uğurlandı.

Operasyon sırasında arkadaşlarına cebinde taşıdığı bayrağı göstererek “Şehit olursam bu bayrağı tabutumun üzerine koyun” diyen şehit Gökhan Bayram’ın son isteği yerine getirildi. Bayram’ın naaşı memleketi Samsun’a gönderildi. Burada yapılan cenaze töreninde anne Seyhan Seçkin, “Düğünündeyiz oğlum. Ağlamıyorum, ben şehit annesiyim. Şerefsizleri sevindirmem. Bir Gökhan gitti, 10 Gökhan gelecek” dedi. Şehidin naaşı, top arabasına taşınırken tabutuna gül yaprağı döküldü. Şehit Bayram, Kıranköy Mezarlığı’ndaki şehitlikte defnedildi.
‘Yiğide bakın!’
Şehit Selçuk Özer’in cenazesi ise Konya Havaalanı’nda yetkililerce karşılandı. Şehidin 3 yaşındaki kızı Ayşegül Özer de görevli bir askerin kucağında, etrafı izledi. Şehidin babası Yusuf Özer, torununa “Ayşem” diye seslenerek ağladı. Anne Nevin Özer, tabutun yanındaki oğlunun fotoğrafını havaya kaldırıp, “Yiğide bakın, yiğide!” diye haykırdı. Şehit eşi Huriye Özer de eşinin tabutuna sarılıp, “Seni buralarda mı görecektim” diyerek gözyaşı döktü. Özer, Doğrugöz Mahallesi Mezarlığı’nda toprağa verildi.
Şehit Mustafa Sarı’nın cenazesi ise Mersin’de toprağa verildi. Gözyaşı döken baba Yahya Sarı ve anne Beyhan Sarı’yı Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan teselli etti. l DHA