Farkında bile değilsiniz! İşte sağlığa zarar veren 7 alışkanlık

Farkında bile değilsiniz! İşte sağlığa zarar veren 7 alışkanlık

Bazı alışkanlıklarımız farkında olmasak bile sağlığımıza zarar veriyor! Eğer siz de bunlardan birini yapıyorsanız bu alışkanlığı bırakmanın vakti gelmiş demektir

Ne yazık ki gün içerisinde yaptığımız bazı alışkanlıklar biz farkında olmadan sağlığımızı tehlikeye atıyor. İşte çoğu kişinin bilmedi ama her geçen gün vücuda zarar veren
O alışkanlıklar…

ÇOK FAZLA PARFÜM SIKMAK

Parfümler kimyasal bileşenler içerdiği için çok fazla kullanmak alerjik reaksiyonlara neden olabilir, astımı olan birini kötü etkileyebilir. Cilde sıkılan parfümler ciltte ve gözlerde alerjik tepkiler oluşmasına neden olabilir.

YİYECEKLERİ PLASTİK KUTULARDA SAKLAMAK

Bazı plastik kutular, özellikle kalitesiz olanlar, esnekliklerini korumaları için zararlı kimyasal maddeler içerirler. Bu kimyasal bileşenler kutunun içinde uzun süre duran yiyeceğe geçebilir. Bunları kullanmak yerine cam veya seramikten yapılmış kutuları kullanmak daha sağlıklı olacaktır.

ÇOK SIK ANTİ BAKTERİYEL SABUN KULLANMAK

Cildimizde zararlı olduğu kadar yararlı mikroorganizmalar da yaşar. Bu yararlı bakteriler, cildimizde zararlı bakterilerin üremelerini önler. Çok sık anti bakteriyel sabun kullanmak zararlı bakterileri öldürdüğü kadar cildimizdeki yararlı bakterileri de öldürdüğü için iyi değildir.

ÇOK FAZLA MEYVE SUYU İÇMEK

Normalde 1 ya da 2 portakal yediğimizde midemiz dolar ve doygunluk hissiyle başka portakal yiyemeyiz. Ancak suyu sıkıldığı zaman çok daha fazla portakal tüketmiş oluruz çünkü doygunluk hissetmeyiz. Bu da vücudumuza çok fazla şeker almamız anlamına gelir ve fazla şeker çoğu kişi için zararlı olabilir.

YEMEKTEN HEMEN SONRA DİŞLERİ FIRÇALAMAK

Yemekten sonra dişleri fırçalamak dişler için faydalı olsa da bunu yemekten hemen sonra yapmanın zararlı olduğu ortaya çıktı. Yemek yedikten hemen sonra dişlerin üstünde biriken asit tabakası fırçalamayla dişlerin dentin tabakasına işleyip zarar verebiliyor. Bunun yerine dişleri yemekten en az yarım saat sonra fırçalamak daha iyi.

ÇOK SIKI PANTOLON GİYMEK

Şık olsa da çok sıkı pantolon giymek deriye yakın olan sinirleri ve damarları çok fazla sıkıştırdığından sağlığımız için zararlı olabilir. Giyilen pantolon mutlaka kan akışını engellemeyecek kadar bol olmalıdır.

HAPŞIRIRKEN TUTMAK

Hapşırırken engel olmak beynimize giden damarlarda büyük bir basınç oluşturur. Bunu yapmak baş ağrısına, damarların zarar görmesine, duyma problemlerine yol açabilir.